Scroll to top

Moet u uw zonnepanelen op het dak reinigen?


Lucille - september 10, 2020 - 0 comments

Moet u uw zonnepanelen op het dak reinigen?

Moet u uw zonnepanelen wassen?

Het is een goede vraag en een met veel verschillende antwoorden. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het reinigen van zonnepanelen zeggen over het algemeen: Ja – je moet je zonnepanelen op het dak schoonmaken en je moet ze regelmatig schoonmaken. Sommigen zeggen dat de panelen een jaarlijkse schoonmaakbeurt nodig hebben, anderen zeggen driemaandelijks. Een bedrijf dat een geautomatiseerd wassysteem verkoopt, zegt dat de panelen om de paar weken moeten worden gewassen.
dakreiniging zonnepanelen
Lees ook meer over Dakreiniging: Werkwijze, realisaties & prijs dak reinigen Bij BKG dakwerken

Ze noemen een nationale studie van het Laboratorium voor Hernieuwbare Energie die vond dat vuile panelen 25 procent minder elektriciteit produceren dan schone.

Skeptici, echter, debatteren de bedrijven enkel proberen om hun diensten te verkopen en dat het wassen of het betalen om panelen gewassen te hebben een dwaze verspilling van geld en/of inspanning is.

Misschien zul je moeten wassen, misschien zul je niet…

Zoals bij de meeste debatten is er geldigheid en onzin aan beide kanten.

De officiële lijn van NREL over het onderwerp is dat “zonnepanelen mogelijk moeten worden gereinigd in klimaten met weinig neerslag”.

Aangezien de meeste zonnepanelen op een helling zijn gemonteerd, spoelt regenwater vuil, puin en vogeluitwerpselen ervan af op dezelfde manier waarop het uw voorruit reinigt wanneer u uw auto buiten in de regen laat staan.

Natuurlijk krijg je soms vuile regenbuien of blazend stof dat aan je voorruit blijft plakken, waardoor het ruitje nog eentoniger wordt dan voor de regen. Hetzelfde kan gebeuren met uw zonnepanelen.

Meestal zullen die vuilvlekken in de volgende regenbuien wegspoelen. Maar als je op een plek woont met veel wind en vuil in de lucht of weinig regen, zal het wassen of het laten wassen van je zonnepanelen waarschijnlijk een vereiste zijn. Het kan zelfs een bepaling van uw zonnepaneel garantie, afhankelijk van uw dealer en de locatie.

Het is uw beslissing

Wees op je hoede voor mensen die je vertellen dat je je zonnepanelen moet wassen. Ze zouden kunnen proberen je een dienst te verkopen die je niet nodig hebt – of ze zouden kunnen weten waar ze het over hebben. Er is geen manier om het zeker te weten totdat je het zelf kunt zien.

Je zou kunnen uitstellen het tekenen van een onderhoudscontract totdat je een kans om uw elektriciteitsproductie te kijken en een kijkje nemen op uw zonnepanelen om te zien hoe vies ze zullen krijgen. Maak ze schoon of laat iemand ze schoonmaken en kijk zelf of de reiniging een groot verschil heeft gemaakt in de stroomproductie van uw panelen. Als het schoonmaken de output van uw systeem verhoogt, kan het de moeite waard zijn om een contract af te sluiten voor regelmatige schoonmaakdiensten.

Hoe doet u het?

Zelfs als u uw panelen niet regelmatig hoeft te wassen, is het misschien geen slecht idee om ze om de paar jaar een beetje TLC en inspectie te geven.

Als u uw zonnepanelen zelf gaat reinigen, gebruik dan water, een zachte zeep zoals afwasmiddel en een zachte borstel om de opbouw uit de hoeken te halen. Vermijd agressieve chemicaliën, schurende scrubbers en hogedrukreinigers, die uw zonnepanelen kunnen beschadigen.

Related posts

Post a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.