Zonnepanelen maken gebruik van een van de krachtigste en toch gratis hulpbronnen van de natuur: de energie die wordt geproduceerd door de zon. Zonnepanelen, ook fotovoltaïsche of zonnepanelen genoemd, is een type zonnecelsysteem dat halfgeleidertechnologie gebruikt om energie uit zonlicht om te zetten in elektriciteit. Om u te helpen bij het overschakelen naar hernieuwbare energie, geeft deze pagina alle praktische informatie over de installatiekosten, de prikkels, de functies en de prijzen van zonnepanelen.
Terwijl nieuwe technologieën worden ontwikkeld, ontdekken experts nieuwe manieren om componenten van zonne-energie te maken. Dus in de niet zo verre toekomst is de kans dat de prijzen van zonnecellen dalen aanzienlijk.
Als u geïnteresseerd bent in zonnepanelen voor uw huis en meer wilt weten over uw duurzame energieopties, is GreenMatch er voor u. Onze service is eenvoudig en vrijblijvend. Vul het vrijblijvende formulier bovenaan in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Als u meer wilt weten over zonne-energie voordat u om offertes vraagt, lees dan gewoon verder! Hieronder vindt u niet alleen informatie over de kosten van zonnepanelen, maar ook over:
1. Zijn voordelen,
2. Hoe de technologie werkt,
3. En wat u moet weten voordat u een zonnestelsel installeert.
Hoe werken zonnepanelen?
Zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, is een zonnepaneel (of module) een groep cellen die elektronisch zijn verbonden en gegroepeerd in een frame. Veel modules zijn samengesteld om een zonnepaneel te vormen en veel arrays die met elkaar zijn verbonden, vormen een zonnestelsel. U kunt basisinformatie over zonnepanelen vinden in de ultieme gids voor zonnepanelen.
Zonnecellen, of fotovoltaïsche (PV) cellen, zetten zonlicht direct om in elektriciteit. Zonnecellen zijn elektronisch verbonden en samen verpakt in een frame, beter bekend als een zonnepaneel. Zonnecellen zijn gemaakt van halfgeleiders zoals silicium, die het zonlicht absorberen en omzetten in elektriciteit.
De elektrische geleiders zijn bevestigd aan positieve en negatieve klemmen en vormen zo een elektrisch circuit. Van daaruit kunnen de elektronen worden opgevangen in de vorm van een elektrische stroom (elektriciteit). Deze stroom, samen met de spanning van de cel (die het gevolg is van het ingebouwde elektrische veld of velden), bepaalt het vermogen (of wattage) dat de zonnecel kan produceren.Er zijn zelfstandige PV-systemen en netgekoppelde PV-systemen. Wat ze anders maakt, is dat in het eerste geval zonne-energie wordt opgeslagen voor persoonlijk gebruik, terwijl u in een op het net aangesloten zonnestelsel uw overtollige elektriciteit terug kunt verkopen aan het net.