Scroll to top

Zonnepanelen moeten weten


Lucille - november 18, 2019 - 0 comments

“Zonne-energie? Wacht even, we wonen niet in Californië!” Klopt, maar het draait allemaal om daglicht, niet om zonneschijn. Panelen kunnen nog steeds wat elektriciteit opwekken op sombere dagen, van vitaal belang als het weer zo saai is als kijken naar verf droog.
Voordat u ze op uw huis plakt, begrijpt u deze need-to-know:

1. Betalingen met zonnepanelen zijn nu beëindigd

In december 2018 bevestigde de regering haar voornemen om de aanmoedigingsbetalingen voor zonnepanelen op 31 maart 2019 te beëindigen, wat betekent dat mensen die zonnepanelen hebben geïnstalleerd nadat ze geen betalingen ontvangen voor het opwekken van elektriciteit of het exporteren naar het net.
Als u al zonnepanelen heeft, heeft dit geen invloed op u – u krijgt nog steeds uw betalingen. Maar wees gewaarschuwd: als u eraan denkt om ze nu te krijgen, is het enige voordeel de besparingen op uw energierekening, dus het kan tot 70 JAAR duren om uw initiële investering terug te verdienen.

2. Er zijn twee soorten zonnepanelen

Het type waar we het over hebben, zijn fotovoltaïsche zonnepanelen – ook bekend als zonne-PV – die de energie van de zon opvangen en omzetten in elektriciteit die kan worden gebruikt om huishoudelijke goederen en verlichting aan te drijven. Het andere type is zonnewarmte, waarmee u water kunt verwarmen en verwarmingskosten kunt verlagen.
Deze gids werpt een licht op zonne-PV, want dat is waar u geld kunt verdienen door uw eigen elektriciteit te genereren via het ‘feed-in-tarief’, en te besparen op uw elektriciteitsrekening. Volgens het Department for Business, Energy & Industrial Strategy hebben meer dan een half miljoen Britse huizen panelen geïnstalleerd.

3. U hebt een dak op het zuiden nodig

Om te maximaliseren wat uw panelen kunnen maken, hebt u meestal een overwegend dak op het zuiden nodig. Als uw dak op het zuidwesten of westen ligt, krijgt u nog steeds enig voordeel, maar het kan minder effectief zijn en u krijgt misschien niet de maximale besparingen.
Hoewel wat vroege of late schaduw van andere gebouwen of bomen OK is, moet uw dak tussen 10.00 en 16.00 uur onbeschadigd zijn.

zuiden nodig4. U kunt nog steeds van energieleverancier wisselen

Als je zonnepanelen hebt, denk dan niet in godsnaam dat dit je in je energieleverancier vergrendelt, zodat je geen goedkopere rekeningen kunt krijgen (sluit je aan bij de MSE Cheap Energy Club om blijvend lage prijzen te houden).

5. Hoe verder je naar het zuiden woont, hoe meer je kunt verdienen

Hoewel je geen zomerhuis in Hawaii nodig hebt om wat sap uit zonnepanelen te halen, kan het verder naar het zuiden een verschil maken als het gaat om hun effectiviteit. Denk eraan, dit gaat over daglicht, niet over uren zonneschijn. Noordelijke huizen worden iets minder, dus waar u woont moet rekening worden gehouden.
De Energy Saving Trust schat dat panelen in Manchester u elk jaar tussen £ 95 en £ 230 kunnen besparen op uw elektriciteitsrekeningen, vergeleken met ongeveer £ 100- £ 240 in Londen en £ 90- £ 220 per jaar in Stirling. Zie Klopt het kopen van zonnepanelen? hieronder voor een volledige analyse.

Related posts

Post a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.